Mijn favorieten

stappenplan verkoop

Is uw huis verkoopklaar?

De manier waarop u uw woning presenteert, is van het grootste belang. Een schoon en opgeruimd huis is een goed begin. Voor een goede eerste indruk krijgt u maar één kans. Wij kunnen u daarover adviseren. Desgewenst schakelen we een professionele verkoopstyliste in. U zult verrast staan van het resultaat!

Duidelijkheid voorkomt misverstanden.

Een potentiële koper wil graag een duidelijk beeld. Is die fraaie tuinlantaren inbegrepen of niet? Hoe hoog is het energieverbruik en de onroerend zaak belasting. Om het voor alle partijen makkelijk en overzichtelijk te maken, werken we met uitgebreide vragenlijsten. Hierop wordt vooraf ingevuld wat er achter blijft, of er misschien asbest in de woning aanwezig is, of dat er misschien belemmerende erfdienstbaarheden zijn.

De verkoopbrochure.

Een verkoopbrochure is het visitekaartje van uw woning. We zorgen voor sfeervolle foto's en een pakkende verkooptekst. Tevens verzamelen we alle overige informatie, zoals: bouwtekeningen, kadastrale gegevens, bestemmingsplan, etc.. De brochure komt ook als pdf-document op FUNDA te staan en is gemakkelijk te downloaden.

Serieuze gegadigden bereiken.

We laten als eerste de potentiële kopers die bij ons als zoeker staan ingeschreven en onze collega NVM makelaars weten dat uw woning te koop staat. Dit is de kortste weg naar de meest serieuze gegadigden. Maar het is niet de enige weg.
De informatie over uw woning komt ook op FUNDA, onze eigen site en diverse andere huizensites te staan. Daarnaast wordt de woning in onze etalage gepresenteerd en plaatsen we, als u wilt, een 'te koop' bord bij uw woning.

Social media.

Als vernieuwend makelaarskantoor maken wij actief gebruik van social media. Zo maken wij o.a. gebruik van Twitter, Facebook en LinkedIn en bieden wij de mogelijkheid om een filmpje van uw woning te laten maken die wij op ons eigen YouTube kanaal plaatsen. Belangstellenden kunnen dus 24 uur per dag uw woning op een interactieve manier bekijken! Maakt u zelf gebruik van social media zoals Facebook of LinkedIn, dan kunt u zelf ook een actieve rol gaan spelen.

Bezichtigingen.

Als iemand geïnteresseerd is in uw woning en wil komen kijken, laten we u dat altijd tijdig weten. Wij leiden geïnteresseerden rond in uw woning, en informeren hen uitvoerig over de mogelijkheden. Na afloop laten we u weten wat onze eerste indruk is. Is het een potentiële koper of niet?

Tussentijds contact.

Afhankelijk van uw wensen houden wij met enige regelmaat tussentijds contact met u over de voortgang van het verkoopproces. Mocht het nodig zijn, dan adviseren wij over de mogelijkheden om extra aandacht op uw woning te vestigen. Bijvoorbeeld een open huis of een advertentie in een krant of tijdschrift.
Bieden en onderhandelen
Bij het eerste bod wordt het echt interessant... Zodra er een bod wordt uitgebracht nemen wij contact met u op. Al is het bod nog zo onrealistisch laag. Want we bepalen altijd samen met u de onderhandelingsstrategie.

De koopovereenkomst.

Gaat u akkoord met een bod, dan is de koop bijna rond. De mondelinge afspraken worden vastgelegd in een koopovereenkomst die door beide partijen wordt getekend. De koper heeft daarna nog 3 dagen tijd om te ontbinden. Daarna is de koop definitief, tenzij er een voorbehoud is gemaakt voor financiering of verkoop van de eigen woning.

Verkocht, maar hoe nu verder?

De notaris maakt een akte van levering op. Deze is noodzakelijk om daadwerkelijk het eigendom van uw woning over te dragen. Wij controleren of de gemaakte afspraken goed zijn vastgelegd en alle gegevens juist zijn. U hoeft dan niet bang te zijn dat u op de dag van de overdracht voor verrassingen komt te staan.

De laatste inspectie.

Voordat we naar de notaris gaan, krijgt de koper nog eenmaal de gelegenheid om de woning te inspecteren. Als verkoper kunt u de koper laten zien dat u de woning volgens afspraak levert. Dit is ook het moment waarop beide partijen de meterstanden noteren, zodat er later geen misverstand kan ontstaan.

De eigendomsoverdracht.

Wij gaan samen met u naar de notaris. Zijn er onduidelijkheden, dan lossen we die ter plekke voor u op. We blijven er bij tot het gehele verkoopproces naar tevredenheid is afgewikkeld. Hebt u daarna nog vragen? Schroom niet en bel gerust.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring