Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Kleidijk 4 in Diepenheim 7478 PD

Kleidijk 4

7478 PD Diepenheim
Vraagprijs € 675.000,- k.k.
0548 - 36 16 49

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 319 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Op een fantastische locatie in het buitengebied van Diepenheim, ligt het boerenerf “het Morshuis”. Een volumineuze boerderij met een eeuwenoude historie, bestaande uit een woonhuis met inwoning, B&B en (voormalige) agrarische bedrijfsgebouwen, gelegen op een ruim erf met prachtige oude eiken en...
Lees meer

Omschrijving

Op een fantastische locatie in het buitengebied van Diepenheim, ligt het boerenerf “het Morshuis”. Een volumineuze boerderij met een eeuwenoude historie, bestaande uit een woonhuis met inwoning, B&B en (voormalige) agrarische bedrijfsgebouwen, gelegen op een ruim erf met prachtige oude eiken en doorkijkjes naar het omliggende coulisselandschap. De boerderij is te bereiken via een oprijlaan, die middels een brug over de Oude Poelsbeek op het erf uit komt.

Het geheel is gelegen tussen de plaatsen Diepenheim en Goor en is goed bereikbaar. De directe omgeving met de landgoederen Weldam en Nijenhuis is werkelijk prachtig.

De huidige boerderij is rond 1900 gebouwd en vernieuwd in 1961, waarbij het achterhuis is vervangen . Het voorhuis is in gebruik als woonhuis met inwoning. Het voormalige achterhuis is grotendeels ingericht als B&B met 4 appartementen en verdere aanhorigheden.

Het woongedeelte heeft een woonoppervlakte van ca. 319 m2 en ca. 50 m2 aan over inpandige ruimte. De B&B heeft een (woon)oppervlakte van ca. 324 m2.

Op het erf staan verschillende bijgebouwen die geschikt zijn voor het uitoefenen van passende bedrijfsactiviteiten. Ook bestaat er de mogelijkheid om de bijgebouwen te saneren in het kader van de Rood voor Rood regeling. Hiervoor is in totaal ca. 2.150 m2 beschikbaar. Meer informatie hierover is via ons kantoor of de gemeente Hof van Twente verkrijgbaar.

Kortom, een object met veel mogelijkheden!

De indeling van de boerderij is als volgt:

Hoofdwoning

Begane grond: Entree met vaste kasten en toilet – woonkeuken met erker en doorloop naar de woonkamer – opkamer, waaronder een kelder – tussengang met kantoorruimte – wasruimte/berging met douche.

1e verdieping: overloop – 2 slaapkamers – badkamer – toilet

2e verdieping: ruime zolder

Inwoning

Begane grond: entree – woonkeuken – woonkamer – toilet – badkamer

1e verdieping: overloop met toilet - 2 slaapkamers

Bed & Breakfast het Morshuis:
Het B&B gedeelte is in 2009 gerealiseerd in het voormalige achterhuis en bestaat uit 4 appartementen (boerderijkamers), allen met eigen badkamer. De kamers bevinden zich op de 1e verdieping. Er zijn 2 grotere kamers met een extra slaapkamer op de 2e verdieping. Op de begane grond is er een gezamenlijke woonkamer annex recreatieruimte, keuken, toilet, berging en entree aanwezig.

De kamers hebben allemaal een eigen sfeer en inrichting. Er is ruimte voor 12 personen, welk aantal eventueel is uit te breiden tot 18.

Meer informatie is te vinden op: www.hetmorshuis.nl. Omzetgegevens van de B&B zijn op verzoek in te zien.

Bijgebouwen:

Een voormalige ligboxenstal (bj. 1979) met een oppervlakte van ca. 655 m2. Het gebouw is momenteel in gebruik als berging en opslagruimte.

Een voormalige varkensschuur van ca. 285 m2. Deze opstal is thans in gebruik als atelier met bergingen.

Een open veldschuur, welke is gebouwd in 1983, met een aangebouwde loods. De totale oppervlakte is ca. 320 m2.

Werkplaats met dubbele garage, welke in 2007 is gebouwd.

Een voormalige varkensschuur, welke in 1958 is gebouwd en een oppervlakte heeft van ca. 154 m2.

Een kapschuur/loods welke is voorzien van damwandplaten.

Erf en omgeving:

Diepenheim heeft veel te bieden op gebied van cultuur en historie. Het prachtige buitengebied met maar liefst 6 kastelen, een watermolen, oranjemuseum en veel natuurschoon, leent zich bij uitstek om te wandelen en te fietsen. Het stadje staat bekend om de vele (moderne) kunst en galerieën. Ook op culinair gebied is er in de directe omgeving voor iedereen wel wat te vinden.

Via het wandelpad, genaamd Jofferpad, dat in 2015 op nieuw in gebruik is genomen, is er een prachtige ontsluiting via het Landgoed Nijenhuis richting Diepenheim.

Geschiedenis:
Het Morshuis wordt voor het eerst genoemd in een akte van de graaf van Dalen uit 1188 als “Domus ton Mersche”, wat is te vertalen als huis bij het moeras. De boerderij, welke ook wel werd aangeduid als borgmanshuis heeft in de loop der eeuwen verschillende eigenaren gehad en heeft lange tijd tot het huis te Diepenheim behoord. Bij de boerderij heeft vroeger ook een watermolen bestaan.

Ook de welbekende geschiedenis van de Freules van Beckum heeft raakvlakken met het Morshuis. Volgens de overlevering heeft Maria van Beckum in de 16e eeuw op het Morshuis gewoond.

Bestemming:
De huidige bestemming is “agrarisch met waarden”. Het geheel is gelegen in een verwevingsgebied. In 2009 is er ontheffing verleend voor de realisatie van de boerderijkamers.

In het kader van een ‘rood voor rood’ regeling kunnen de voormalige bedrijfsgebouwen worden gesloopt ten behoeve van de realisatie van een extra woning. Ook kunnen deze ‘slooprechten’ worden overgedragen om elders binnen de gemeente Hof van Twente te gebruikten. In het kader van een dergelijke regeling zal de bestemming worden omgezet naar een woonbestemming (met de toevoeging van de boerderijkamers).


Bijzonderheden:
- Op de voormalige ligboxenstal liggen zonnepanelen
- warmwaterboiler met zonnecollector in de woning
- glasvezel ligt tot in de woning
- spouwmuren zijn nageïsoleerd
- dak B&B-gedeelte is nageïsoleerd
- de boerderij is voor ca. 90% voorzien van isolerende beglazing
- er is een eigen watervoorziening aanwezig
- de woning beschikt over twee goed onderhouden rookkanalen
- bouwkundige keuring is beschikbaar
- eventueel is er nog 22 are 95 ca aan grond bij te kopen
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 675.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboerderij Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 319 m² Perceeloppervlakte 12028 m² Overige inpandige ruimte 50 m² Externe bergruimte 2150 m² Inhoud 1485 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel, Zonneboiler Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel HR (Gas Combiketel uit 2010, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 4 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte / agrarisch Voorzieningen Voorzieningen Zonnecollectoren, Rookkanaal, Glasvezel kabel Kadastrale gegevens Gemeente Diepenheim Sectie D Perceelnummer 1109 Oppervlakte 11598 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Diepenheim Sectie D Perceelnummer 1112 Oppervlakte 430 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.